Kroeltje van de Mariska Hoeve

Published by under Pony's

Kroeltje van de MariskaHoeve  

Zwarte merrie

Kroeltje is het paardje van Mariska zelf . Ze heeft haar zelf ingereden /beleerd .

De naam Kroeltje heeft ze te danken aan het hoge kroel gehalte , voordat ze op onze manege kwam liep ze als jong beestje in de wei . Elke dag kwam ze aan rennen naar het draad om te kroelen , terwijl de rest van de kudde weg bleef. Toen heeft ze de naam Kroeltje gekregen .

Niet wetend dat ze na een tijdje een Z-dressuur paardje zou worden . Kroeltje is bij de PAARDEN Z2 startgerechtigd met Mariska .  En springt bij de pony’s een B-parcours . Maar ook andere onderdelen van de sport zoals T.R.E.C vind ze geweldig leuk en scoort ze hoog !

Op de N.R.P.S keuring in 2010 haalde ze dan ook haar SPORTMERRIE prestatie predicaat ! En is ze opgenomen in het NRPS als stamboek merrie 🙂

2011 & 2016 Sinterklaas heeft dringend een paard nodig en natuurlijk rijd KROELTJE hem door Poortvliet heen 🙂

2012 en 2013 Kroeltje en Mariska lessen voor de discipline T.R.E.C ( vaste hindernissen/gehoorzaamheid /uithouding rit ) En rijden succes vol wedstrijd

  In 2014/2015 rij ik (  Mariska )  met kroeltje in een 6-tal Z Dressuur groep .  En gaan ook op wedstrijd . Het is heel erg leuk, we haalde zelfs de kampioenschappen in Ermelo. Claudia ging altijd mee op Djesmo.

2015 Chayenne van Zette start officieel springen en dressuur met Kroeltje, en dat ging buiten gewoon goed. Chayenne rijd geweldig goed met haar!!! Toen ze met elkaar goed overweg konden gingen ze als een trein. Chayenne kon alles met haar doen, in de omgang, alleen trailer laden, wassen alles. Kroeltje vertrouwd Chayenne en dat is heel fijn voor mij. Want Kroeltje is mijn enigste paard. Dat ze super goed reden bleek wel toen Kroeltje en Chayenne In 2015 rabobank talent werden in de klasse L2 van de dag !

En in 2016 ZEEUWS KAMPIOEN werden in de DRESSUUR klasse M1 !!! super trots

2016 Chayenne haalt op Kroeltje haar instructeurs examen in Ermelo 🙂

2017 Chayenne wint weer met Kroeltje het ZEEUWS KAMPIOENSCHAP ! In de klasse M2. Chayenne heeft genoeg punten om over te gaan naar het Z1.

2017 Heel erg verdrietig, Ries komt te overlijden ( KNHS jury lid ) wat jaren voor onze manege kinderen klaar stond om exame’s af te komen nemen. Mariska op Kroeltje en Claudia op Djesmo en de andere uit het 6-tal hebben voor de kist uitgereden als een laatste eer aan hem. We zullen deze man verschrikkelijk missen.

2017 Chayenne rijd op Kroeltje samen met Claudia op Djesmo een spaanse Show voor de kijkles week maar ook in Tholen op een wedstrijd en vervolgens nog een keer in Halsteren!

in 2018 zal Kroeltje gedekt worden…en dat is gebeurd. Ze is drachtig ( 2018 ) van de hengst Fontaine TN ( zie filmpje !! ) In februari 2019 verwacht ze haar veulen.

Ik ben trots zo een paard op stal te hebben. Met zo een gouden karakter en zo allround 🙂 Beter heb ik ze nog niet gezien.

vanaf 2019 Rijd alleen Mariska zelf weer op Kroeltje.

 

 

 

kroeltje haar veulens Smoezel is geboren ( zie filmpje ) 2019

meest recente filmpje van 2018 ( kroel en Djesmo samen drachtig )

Z-6 tal Mariska

2017 Chayenne