Onze pony’s

PONY’S & PAARDEN

Onze manege telt ongeveer 20 pony’s en paarden die meerijden in de lessen.

Klik hier om naar de pony’s te gaan

Samen met Claudia Donderwinkel heb ik alle paarden en pony’s zelf ingereden en uitgebreid bereden om te kunnen bepalen of ze geschikt zijn voor gebruik in de lessen. Er wordt onder andere gekeken of ze braaf genoeg zijn en of ze een goede lichamelijke conditie hebben.

De meeste van onze pony’s rijden al weer wat jaartjes mee. Ze hoeven niet zo heel erg hard te werken. Zo geldt bij ons de regel dat de pony’s maximaal 2 keer per dag in de les mogen lopen. Met max. 6 keer per week maar. Geen zwaar leven dus.

Tijdens onze winterstop hebben ze een vakantie van 5 weken. Lekker rusten.

Onze stallen en buiten plaats zijn zo ingedeeld dat de pony’s optimaal contact met elkaar kunnen hebben. Ze voelen zich daar erg prettig bij. Een pony is een kuddedier, en voelt zich dus het beste
tussen soortgenoten. De pony’s hebben altijd ruwvoer ( hooi ) tot hun beschikking. Krachtvoer wordt bijgevoerd wanneer nodig. Een paard hoort de hele dag te kunnen eten, dat voorkomt onrust en zo blijft de pony gezond.

Regelmatig verwachten we een veulen van een van onze paarden. De kinderen vinden dit altijd reuze spannend. Voordat je het weet loopt dat kleine veulentje een jaar of 4 later in de les mee en zit je er zelf op!

Voor iedere ruiter hebben een geschikte pony. We hebben verschillende soorten lespony’s. De ene pony staat lekker stil bij het poetsen, en is bijna sloom met rijden ( dit geeft bange ruiters een veilig gevoel ) de andere pony rijdt weer erg graag buiten, of kan goed springen, of doet liever aan dressuur. Ik ken alle pony’s allemaal heel goed en ik weet dan ook welke combinaties ik kan maken. Wel proberen we elke les een andere pony met andere ruiter te combineren. Zo leert de ruiter verschillende karakters + gangen kennen in het rijden, want elk paard is uniek.

De pony’s lopen bij ons niet automatisch hun “rondje hoefslag”, omdat we proberen zoveel mogelijk variatie in de lessen aan te brengen, door verschillende disciplines te oefenen, afwisselend voorop rijden in de les, door elkaar heen rijden en slalommen.

Onze pony’s lopen regelmatig op drukke braderieën met harde muziek en attracties. Hier kijken ze dan ook niet meer van op. De pony’s worden vaak door ons beleerd en ze nemen deel aan “Mariskahoeve” wedstrijdjes.

De leeftijden van onze pony’s variëren van 4 tot 25 jaar.
De hoogtes variëren van 90 cm tot 1.70 hoog.
De posturen variëren van heel dik en stevig, tot heel rank van bouw.

Verschil in grote moet er wezen

We vinden het heel erg belangrijk dat onze pony’s ook plezier hebben in het rijden! We proberen dit de kinderen tijdens onze lessen ook bij te brengen.
Welzijn van dier en kind staat voorop!!! Zowel ruiter als pony moet het leuk vinden.

Door regelmatig op verschillende pony’s te rijden leer je het VEEL beter.

Even voorstellen:

Klik hier om de pony’s voor te stellen