Activiteiten

Om onze manege zo leuk mogelijk te houden, organiseren we leuke dingen voor de kinderen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn;

 •  kinderfeestjes  ( 22,50 euro p.p )
 • 3-daags ponykamp ( 195,00 p.p )
 • pony dagkamp( helemaal beginners tot half gevorderde ) 40.00 euro p.p
 • onderlinge wedstrijdjes
 • zwemmen op je pony in de zee( alleen als je op onze manege rijd )
 • bos/heide ritten
 • evenwicht-balans  les
 • spring les   ( parcours )
 • privé les ( 30,00 euro p.p op leskaart 27,50 )
 • kleine cursusjes
 • diploma rijden : gehele cursus + examen  :veulen diploma 110,00 / A diploma  140,00 / B diploma 195,00 euro / c diploma 195,00 euro
 • kijklessen /spelletjes dagen
 • verkleed les week
 • enz. enz. enz.
 • combinatie les ouder + kind ( geen ervaring nodig )
 • vaste 2 uurslessen op leskaart elke week  , 16,50 euro per les ( leskaart 10 lessen 165 euro ) uur rijden + uur les in verzorging + poetsen/opzadelen. we hebben algemene voorwaarden en een opzegtermijn van 4 weken

Elk jaar verzinnen we wel weer nieuwe activiteiten. Wanneer de activiteiten plaatsvinden kun je zien op deze website onder het kopje “Nieuws & Agenda”.

Diploma rijden

Zie meer info onder “diploma rijden” elders op deze site.

kinderfeestjes :

kinderfeestjes zijn vooral leuk , maar zeker ook leerzaam.  Kinderfeestjes kunnen voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 12 jaar .  Vanaf minimaal 6 kids , max 10 kids . Kinderen hoeven geen ervaring te hebben met pony(rijden ) , wel goede zin haha. Kinderfeestjes zijn EXCLUSIEF eten! Wel wat lekkers en drinken tussen door natuurlijk. Er zijn meer dan genoeg ervaren begeleiders aanwezig die de kinderen een zo leuk mogenlijke dag willen bezorgen . Door beperkte ruimte en omdat het gewoon veel fijner / soepeler verloopt kunnen de ouders NIET aanwezig blijven. We raden aan een foto toestel mee te geven zodat er heel de dag foto ‘s kunnen worden gemaakt . Kinderen die deel nemen , : oude kleding ! stevige schoenen of kaplaars . paardrijkleding is prima . Cap kunnen ze hier lenen . Pas de kleding aan aan het weer , liever iets te veel aan ! GEEN korte broek of rok , dit gaat niet met rijden ( doet pijn aan de benen ) Kinderfeestjes kunnen in vakantie;s , zaterdag middag of vrijdag middag of zondagen . Plan het ruim van te voren , we zitten snel vol . Tijdens een kinderfeestje worden de pony’s verzorgd en word er pony gereden , het rijden passen we aan aan wat de ruiter kan ( als dit helemaal niets is ..geeft niets , dan loopt er iemand van ons naast ! ) Veiligheid en plezier staat bij ons voorop !Deelnemen is op eigen risico. Hoelang een feestje duurt hangt af van het aantal deelnemers 3 tot 4 uur. Bij een kinderfeestje gebruiken we ook altijd onze boerderij dieren! Een echt paarden/dieren dagje dus. De koste bedragen 22,50 euro per kind.

Meer info mail of bel 0630343048

p.s tijdig bespreken.

Pony dag kamp

Elk jaar organiseren we een aantal pony dagkampen. Deze dagkampen starten om 10:00 uur en eindigen om 16:00 uur. De dagkampen zijn inclusief  lunch.

De dagkampen zijn bestemd voor kinderen vanaf 6 tot 16 jaar, van onze eigen manege maar ook voor kinderen, die niet bij onze manege ponyrijden, bijvoorbeeld neefjes, nichtjes, vriendjes of vriendinnetjes van kinderen die bij ons rijden. Of gewoon als je dierengek bent en een dagje bij ons wilt komen doorbrengen.

Het niveau is niet belangrijk. Dagkampen zijn er voor kinderen die totaal niet kunnen ponyrijden tot gevorderde kinderen. Vergevorderde kinderen kunnen niet meer mee doen.

We zorgen voor veel en goede begeleiders.  De begeleiders zijn allemaal goed bekend met onze pony’s en andere dieren en hebben voldoende ervaren om goed te kunnen assisteren. Natuurlijk is er altijd BHV’er en gediplomeerd instructie aanwezig.

Kleding

Als je paardrijkleding heb kun je deze natuurlijk aan doen. Verder volstaat kleding die vuil mag worden; lange broek , dichte stevige schoenen of kaplaarzen. Een veiligheidscap kun je voor die dag op de manege lenen.

Dag indeling

Niet elk pony dagkamp is het zelfde. Er wordt naar het weer gekeken en daarop aangepast en er wordt naar de groep kinderen gekeken. De kinderen bepalen wat ze willen en hoe de dag verder verloopt. Het belangrijkste is dat de kinderen een leuke en leerzame dag hebben die ze niet snel zullen vergeten.

In grote lijnen:

Nadat we kennis hebben gemaakt met elkaar en de begeleiders tijdens een glaasje fris volgt de uitleg ( spel regels ) Daarna gaan we de pony’s verdelen onder de kinderen.

Deze pony’s moeten niet alleen  schoon gepoetst worden, maar ook heel mooi worden opgetoomd met vlechtjes of staartjes en een “soort” nagellak op de hoeven, zodat ze er die dag prachtig bij lopen.

Dan gaan we rijden. Dit kan per dagkamp heel verschillend zijn en hangt af van het niveau en het weer. We rijden ongeveer  ander half uur. Bij echte beginners lopen we ernaast.  Wat gevorderden kunnen zelf aangeven wat ze willen doen en is galop ook mogelijk.

Dan gaan we lekker met zijn alle lunchen. Na de lunch is er in de middag nog tijd voor verschillende bezigheden met de boerderijdieren. Je moet dan denken aan kippen, eenden, konijnen, geiten, schaapjes, varkens, honden, kuikens, duiven, Lama die allemaal mogen worden verzorgd, geborsteld, eten gegeven, gekroeld enzovoort. Een echte dierendag. 🙂

Uit ervaring kunnen we zeggen dat zo’n dag voorbijvliegt en de kinderen willen na afloop nog lang niet naar huis!

40,00 euro

3-Daags Ponykamp
In de zomervakantie organiseren we een paar keer een 3-daags pony kamp. Dit is alleen voor kinderen van 7 tot 18 jaar die op de Mariska Hoeve rijden!

Elk jaar zijn de ponykampen weer anders, zodat het altijd weer een verrassing is hoe het ponykamp zal gaan verlopen. Natuurlijk word er veel pony gereden, en zijn we de hele dag met de dieren bezig.

Met mooi weer wordt er ook onder begeleiding gezwommen in de zee en organiseren we activiteiten, zoals bijvoorbeeld een dropping! Tijdens al deze activiteiten moet er goed gegeten worden. Eten in overvloed. En CONSTANT vermaak! En CONSTANT begeleiding!!!

‘s Nachts wordt er onder begeleiding geslapen met zijn allen in de kantine, die schoon , droog en warm is.

We hebben al een aantal ponykampen gehouden en het bevalt de kinderen heel erg goed. We kunnen dan ook spreken van een paar zeer gezellige dagen waar nog weken over wordt nagepraat. Met HEEL veel pony rijden! En spelletjes.

Nu met de binnenbak zijn de mogelijkheden onbeperkt en kan niets ons meer tegen houden voor een geweldig ponykamp.

175,00 euro

Onderlinge wedstrijdjes

Zie meer info onder “wedstrijdrijden” elders op deze site.

Cursussen

Elk jaar organiseren we enkele cursusjes voor beginners tot en met de gevorderden.

Enkele voorbeelden;

 • cursus je paard longeren (gevorderde)
 • cursus poetsen van je pony (beginners)
 • cursus opzadelen + hoofdstel in doen ( half gevorderde)

De cursussen bestaan uit een paar middagen of avonden. Het doel van de cursussen is om op een leuke manier meer te leren over je sport. Dit komt je dan weer in de lessen ten goede!

Meer informatie hierover volgt zodra er iets op de planning staat.

Kijk regelmatig bij NIEUWS EN AGENDA VOOR ALLE LEUKE DINGEN DIE WE WEER BEDACHT HEBBEN.

Dit zijn oude foto’s: