Manege MariskaHoeve brief.

Published by under Nieuws

Via onze sociale media houden we jullie elke dag op de hoogte van wat er op de manege gebeurt.

Volg ons via Instagram @kris2019insta 

We hebben dan ook al onwijs veel leuke activiteiten gedaan dit jaar, bedankt voor het mee doen.

We hebben op dit moment weer een aantal activiteiten op de planning staan. Dit is vaak alleen voor eigen lesklanten als extra serves.

Afgelopen jaar is er veel gebeurd, maar nog veel te weinig. Wij zijn een manege met gediplomeerd instructie, we volgen bijscholingen en zo is er altijd iemand met BHV aanwezig. Ook hebben wij ook een veiligheid certificaat ( keurmerk! Veiligheid + dierenwelzijn ).  We willen onze klanten zo goed mogelijk leren rijden op een veilige manier, en ook met oog op betrekking van dierenwelzijn, maar streven we zeker naar vooruitgang.

Het valt niet altijd mee, onze oude stroom voorziening kwam niet door de keuring heen, en ook de wasplaats moest met speciale afvoer voor het milieu. Ook hier hebben we  alle vergunningen voor en zullen we ons aan wetten en regels moeten houden.

Ook  zijn  de  voer  kosten  voor de dieren flink omhoog  gegaan, maar willen wij toch heel graag ons oude tarief aanhouden en  willen wij goed letten op dierenwelzijn en zeker 2-uurs lessen blijven geven. Een pony les na les laten lopen is voor ons geen optie.  Dit blijft dus voor nu  ongewijzigd.

Wel willen we jullie vragen je leskaart echt bij les 1 te betalen.  Onder vermelding van :  voor en achternaam van de ruiter en datum eerste les van de kaart.   Dit zal ons een hoop werk schelen en hoeven  we er niet naar te vragen.  Contant bij les 1 van de nieuwe leskaart is ook een optie.  Kijk dan of Uw leskaart afgestempeld is als bewijs van betaling.

Kan je een keer niet naar de  les komen ? Dan hebben we de regel deze  24 uur voor aanvang van jouw les af te melden.  We snappen dat je er natuurlijk niets aan kunt  doen als je ziek bent geworden of de auto doet het niet. Maar wij hebben wel een pony voor jouw gereserveerd en een instructeur. Ook al lest deze pony niet mee, wil deze pony  toch gewoon zijn eten. We hopen dus op Uw begrip dat om welke reden dan ook een les die niet 24 uur van te voren is afgemeld NIET meer kan worden ingehaald. Persoonlijk vind ik dit ook heel vervelend, maar zakelijk gezien kunnen we dit niet anders doen.

Zoals op onze leskaart staat zijn onze lessen geheel op eigen risico, er kan altijd iets  gebeuren we zijn met levende onvoorspelbare dieren bezig. 

Stoppen met lessen ? Dat is  altijd jammer maar daar hebben we natuurlijk alle begrip voor. Let op we hebben wel een schriftelijke opzeg termijn van 4 weken ( 4 lessen ) dus geef uiterlijk bij les 6 aan als je wil stoppen.  Anders gaat er weer een vervolg leskaart in. Weer beginnen met lessen ? je bent natuurlijk altijd weer welkom, houd dan wel rekening met een wachtlijst.

Hoe kan jij onze manege helpen? Zoals al eerder vermeld  de lessen niet te willen inkorten en niet duurder te willen maken om voor iedereen het rijden haalbaar te laten blijven  hopen we dat jullie voor wie dat kunnen, extra activiteiten willen plannen, zoals duo lessen, privé lessen en alle andere extra lessen die we met regelmaat doen inplannen. Alvast bedankt!

Kijk les week, dit jaar  kijken we terug op en super leuke kijk les week, waarna onze instructeur Liselot een mooie kuur op muziek reed voor U . Volgend jaar hopen we jullie weer bij onze kijk les week te zien met heel de familie.

Bij privé en duo lessen kunt U altijd blijven kijken. We hopen dat U dit jaar nog een privé les of duo les komt inplannen.  Dat is super leerzaam en heel leuk. Dit kan ook in onze winterstop.

Waarom een winterstop? Omdat het in de winter vroeg donker is, koud!  feestdagen, waardoor sommige kinderen ook wat spanning hebben en dan vaak met het koude slechte weer de drempel erg groot is voor naar les te komen. Wil jij graag wel door lessen ? Kom dat een privé les of duo les  doen.

Onze winterstop  : vrijdag 22  december is onze laatste lesdag.  Losse privé lessen kan je wel gewoon inplannen in de winterstop ( 7 dagen per week )  De eerste les van 2024 zal zijn op dinsdag 1 februari 2024, we zien iedereen dan graag gezond en wel terug in zijn of haar eigen les.

Omdat het nu al kouder gaat worden, aub kleed Uw kinderen lekker warm aan ! Het is hier VEEL kouder als in het dorp.

We hebben nog leuke activiteiten op de planning staan.

 • Woensdag avond parcours springen 20/9
 • Woensdag avond  27/9 onwijs gaaf neckrope rijden
 • 4 oktober tussen 18.00 uur en 20.30 uur DIEREN DAG
 • Woensdag avond 11 oktober spring/parcours les
 • Zaterdag 14 oktober in de ochtend tussen 09.00 en 12.00 ZONDER ZADEL wedstrijd! Kei leuk voor elk niveau. Zelf kiezen, stap, draf galop of afwisselen. ( we kunnen met je mee rennen ) je kan mooie prijzen winnen!
 • Zaterdag 14 oktober spring wedstrijd in de middag ! alleen voor kids met minimaal B diploma
 • In de herfst vakantie  maandag 23 -10 van 10.00 uur tot 16.00 uur dagkamp ! ( ook als je niet op onze manege rijd mag je mee doen
 • Er komt nog meer maar daar hebben we nog geen datums  voor
 • Ook zullen we in de winterstop het B en C diploma rijden !!! ( datums volgen nog )
 • Hou dus onze Instagram verhaal in de gaten !  Voor heel veel leuke dingen. Planning is nog echt heel erg leuk en leerzaam. Ook in de winterstop
 • Een kinderfeestje kan ook bij ons op de manege gehouden worden.
 • Volwassen die voor het eerst willen gaan rijden ? Probeer het met een privé les. Wij hebben veel geduld en begrip en passen ons aan, met voldoende uitdaging voor de gevorderde en veel hulp voor beginners. En niemand die je op de vingers komt kijken. Twijfel ? gewoon doen
 • JOUW MANEGE/SPORT AAN IEMAND VOORSTELLEN.

Meer info over alle activiteiten die hier boven genoemd zijn:

 • Parcours springen 20/9 is vol
 • Woensdag 27/9 Neckrope rijden. In kleine groepjes van max 5 deelnemers beginnen we volledig met zadel en hoofdstel met rijden. Stukje dressuur en uitleg over de les. Voor wie wil ( want niks is “moeten “) gaan dan de zadels af, daarna ook voor wie durft het hoofdstel. Alles gericht op jouw samen werking en vertrouwen met je pony!  Het is onwijs leerzaam en heel leuk en als het een beetje wil lukken geeft het een gaaf gevoel. Natuurlijk is dit alles niet zonder risico een cap en body protector is verplicht. Vind je het spannend ? Alles kan ook in STAP he! Vind je het geweldig leuk? Galop is ook een optie. De kosten bedragen 22,50 per deelnemer.  ( vol is vol )  opgeven ? even Mariska bellen ! welke tijd er nog beschikbaar is. Alleen voor eigen les klanten, ook voor volwassen of mensen die hier privé les volgen. Bij afmelding blijft het totaal bedrag verschuldigd
 • Woensdag 4 oktober ! DIERENDAG ( opgeven niet nodig ) hele avond doorlopend, ouders kunnen mee komen. Kom JIJ iets lekkers brengen voor je  lievelings paard of pony ?? We hopen dat jij langs komt ! Dit kan tussen 18.00 uur en 20.30 uur ( niet op een andere tijd en niet tijdens de lessen want de paarden worden vervelend van al dat lekkers )  We hopen JOUW te zien! Alleen voor les klanten, ouders zijn zeker ook welkom. De paarden kijken naar jullie bezoekje uit 😊
 • Afgelopen week hadden we een geweldig leuke zonder zadel les week ! Met obstakels . Vind je zonderzadel rijden leuk ? Dan hebben we nu voor ELK niveau een super leuke wedstrijd . Op zaterdag 14 oktober 2023 in de ochtend ( starttijd zal zijn tussen 09.00 en 12.00 uur ) alleen voor mensen/kinderen die op onze manege rijden. Er zal gereden worden met body protector . Startlijst komt 5 dagen van te voren op onze website te staan www.mariskahoeve.nl en op Instagram. JA je kan prijzen winnen ( er bestaan GEEN verliezers) spelregels volgen nog minimaal 10 dagen van te voren. Je bent ca half uur a 3 kwartier aanwezig op de manege . Je mag 1 iemand mee nemen om je te filmen 😊 niveau maakt niet uit, je mag ook alles in stap doen en obstakels die je niet leuk vind kan je omheen. Tijdens de prijs uitreiking maken we verschil in niveau en leeftijd groepen. Ook hier telt weer vol is VOL opgeven bij Mariska in overleg met welke pony jij zou willen. 1 rondje mee doen is 12,50 ( of 1 inhaal les als je die nog heb en hiervoor wil gebruiken ) 2 rondjes is 17,50 euro of 2 inhaal lessen als je die nog op je kaart hebt staan. ( geef dit even door met opgeven ) Bij afzegging blijft het totaal bedrag verschuldigd. Iedereen die mee  doet zal een aandenken krijgen.
 • DAGKAMP op maandag 23 oktober 2023 van 10.00 uur tot 16.00 uur voor elk niveau. Vanaf 6 jaar max 14 jaar. Rij je op onze manege zijn de kosten 40,00 euro rijd je niet op onze manege kan je ook mee doen en zijn de kosten 45,00 euro. Incl. drinken en broodjes lunch. ( ben je een moeilijke eter ? neem gerust zelf eten mee . ) Lieve mensen iedereen heeft blijkbaar op een ander moment herfst vakantie! Sorry als Uw kind op deze datum op school zit. In de zomervakantie komen er zeker weer nieuwe datums maar we moesten uit eindelijk een datum  kiezen. Je inschrijving is pas definitief als je hebt aangemeld en de betaling hebt gedaan.
 • Voor het B/C diploma zal weer een brief mee komen
 • Nieuwe en extra activiteiten  via Instagram, plus we zeggen het in de lessen en op onze website
 • WEEK 42 VAN MAANDAG 16 OKTOBER T/M VRIJDAG 20 OKTOBER 2023 ( DUS NIET DE ZATERDAG )

Gaan we iets heel leuks doen!  Jij zit bij ons op paardrijles, en hoe leuk is het dan om jouw zus/broer/vriend/vriendin kennis te laten maken met JOUW sport op jouw manege!

Deze les neem je 1 iemand mee. I.v.m. de  grote van de pony moet diegene  ongeveer net zo groot als jij zijn ( mag best  wel 10 cm verschil in zitten hoor ) En ook ongeveer jouw leeftijd ( ook hier mag best een aantal jaar of 3 verschil in zitten  ) Het is wel echt heel belangrijk dat je 1 iemand echt mee doet nemen.  Wat gaan we doen, we gaan een dressuur les rijden, maar tijdens het poetsen doe je dit samen met wie jij hebt mee genomen.  Ook ga je samen opzadelen. Daarna kan wie jij heb mee genomen naar jouw les kijken. En zal claudia uitleggen hoe alles moet. Na een klein half uur gaat diegene die JIJ hebt mee genomen op jouw paard of pony en ga jij er naast lopen om les te geven. Diegene zal dan jouw Cap op krijgen en op jouw paard of pony gaan,  geschikte kleding is fijn.   Het is belangrijk iemand rond je eigen leeftijd en zelfde grote of iets kleiner mee te nemen. Ervaring is totaal niet belangrijk, jij loopt er naast . Het is dus echt maar max 1 iemand die je mee kan nemen.    Ja je mag ook iemand van een andere les mee nemen van de manege , zusje ? broertje ? vriend of vriendin. We gaan er een super gezellige 2 uur van maken. Jij zal dan net als anders op de manege worden afgezet, maar nu heb jij dan 1 iemand van rond jouw leeftijd bij je die met je mee komt.

Je hoeft hier NIET voor aan te melden !

Begrijp je niet helemaal de bedoeling ? Bel even 0630343048

ZO ! dat was weer een lange brief vol activiteiten.  Er gaat echt nog meer komen dus houd aub Instagram en onze site in de gaten.