A diploma 2023

Published by under Nieuws

Het veulen diploma zit nog fris in het geheugen en was echt onwijs leuk en goed gegaan.  De uitslag van het veulendiploma 2023 is dan ook te vinden op www.mariskahoeve.nl bij nieuws met filmpje.

Het veulendiploma was best wel veel leerwerk en huiswerk! Flink aan die map moeten werken. Het A-diploma is NOG meer! en moeilijker.  De rijproef zal geen probleem zijn en soepel moeten gaan.

Bij het A-diploma maken we weer een map. Die over de theorie gaat maar ook praktijk want je laat ook alles weer zien terwijl je de vragen doet beantwoorden op je examen.

Het A diploma sluit geweldig goed aan op het veulendiploma. Het is iets meer en iets moeilijker, maar geen mega verschil. De 4 onderdelen zijn : * voeren ( alles over de soorten voer en hoe vaak je doet voeren en koliek, ruw en krachtvoer * Gedrag gaan we ver op in! Lichaamstaal , vlucht gedrag , kudde gedrag. * uiterlijk zoals aftekeningen aan hoofd en benen, onderdelen lichaam benoemen , kleuren van de paarden, tastharen en beschermende haren. * zadel + hoofdstel ja deze laatste is weer goed bekend van uit je weekelijkse lessen. Elk onderdeel van het zadel en hoofdstel benoemen. En zelfstandig opzadelen, en hoofdstel in doen en ook alles weer af doen op de goede manier, zonder hulp. Zonder dat het paard er hinder van heeft. En zonder dat iemand je gaat helpen.

Bij het veulendiploma waren erg hoge punten. Schrik  je van bovenstaande ? weet dan dat je met een 6.5 ook je diploma kan halen. Je tijdens de lessen veel gaat leren. Of dat je misschien beter een jaar kan wachten. 

  • Om mee te doen aan het A-diploma moet je lessen volgen op manege mariskahoeve, elke week ( prive lessen of groep lessen )
  • Je veulendiploma in je bezit hebben
  • Minimaal ten tijde van het examen 8 jaar oud zijn
  • De galop los durven te doen
  • Er vanuit gaan dat je elke les aanwezig kan zijn! En anders een gemiste les tegen betaling doet inhalen door middel van een prive les bij Claudia. Omdat je eigenlijk geen les kan missen, maar soms kan het niet anders.

Wat neem je mee naar de les ? VANAF LES 1 AL MEE NEMEN !!!!!!

  • 2 rings map met papier & schrijfgerei ( pen, potlood, gum ,schaar, kleurtjes, lijm )
  • lunch pakket en drinken
  • rijkleding aan elke les
  • voor dit examen heb je ook een zakje paarden elastiekjes nodig om te leren knotten/ vlechten

KLEDING VOORSCHRIFT EXAMEN : ZELFDE ALS BIJ HET VEULEN DIPLOMA

Tijdens de wekelijkse lessen gaan we natuurlijk ook aandacht aan deze onderwerpen besteden.Diploma uitreiking zal plaats vinden met ouders, familie en vrienden en live op instagram @kris2019insta.

Kosten :

Wat wij zelf ook erg jammer vinden is dat wij aan het KNHS buiten de jury om en buiten het diploma om enz. bij het A diploma ook een afdracht van 31,50 euro moeten betalen per deelnemer! Dit is bij het veulendiploma nog niet zo.

Dit zullen we moeten doorberekenen waardoor het A-diploma  140,00 euro zal bedragen.

Wanneer zijn de lessen plus examens ?

les 1 :Woensdag 26 april 2023 van 18.00 uur tot 20.30 uur

les 2. Woensdag 17 mei 2023 van 18.00 uur tot 20.30 uur

les 3 . Woensdag 31 mei 2023 va 18.00 uur tot 20.30 uur

les 4 .  Maandag 12 juni 2023 van 16.00 uur tot 20.00 uur ( als je later komt ivm school is niet erg)

les 5 / en theorie-praktijk examen  Zaterdag 24 juni 2023 van 14.00 uur tot 18.00 uur + map inleveren

les 6  Maandag 26 juni Proef rijden! Pony’s klaar maken, knotten en vlechten oefenen. ( stiekjes voor nodig)  ( zie het maar als generale repetitie )

7. HET EXAMEN op zaterdag 01-07-2023 van 13.30 uur tot 17.30 uur rij proef rijden voor de jury. Half 6 ouders ophalen bij de poort voor de diploma uitreiking.

INSCHRIJVEN kan tot aan je eerste les

WWW.MARISKAHOEVE.NL

Manege MariskaHoeve regiobank NL88RBRB0917919440

Rijden + verzorging is niet zonder risico. Het blijven dieren. Deelnemers  doen mee op eigen risico. Stoppen tijdens het A-diploma: geen restitutie

Onze leveringsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Rechtbank Middelburg onder nummer 14/2020

Voor vragen of je toe bent aan diploma rijden kan je Mariska bellen op 0630343048

* wil jij zo snel mogelijk nieuwtjes en foto’s van onze manege zien ? Volg dan op instagram @kris2019insta .  Wij kijken er naar uit, groetjes Manege Mariskahoeve

het inschrijfformulier kan u bij manege Mariska hoeve ophalen