Winterstop brief 2022/2023

Published by under Nieuws

Lieve ruiters & Ouders,

Wat gaat de tijd toch bijzonder snel!

Het leek wel gisteren dat we de winterstop brief van vorig jaar aan het typen waren.

*****Maar hier is de brief dan alweer; winterstop 2022/2023******

ZATERDAG 24 DECEMBER 2022 IS DE LAATSTE LES VAN HET JAAR ( WE SPRINGEN HET OUDE  JAAR UIT ) JA HET IS DUS SPRINGLES.

DE EERSTE LES ZAL PLAATSVINDEN OP DINSDAG 17 JANUARI 2023 .

WE ZIJN DUS 3 WEKEN GESLOTEN VOOR DE WEKELIJKSE GROEPSLESSEN, WEEK : 52, 1, & 2 .

De lessen gaan niet door deze 3 weken, die hoef je NIET in te halen.  ( prive les is wel mogelijk )

****** wijziging lesdag ******

  • Op maandag zal er geen standaard les meer plaats vinden. Wel zullen we met regelmaat extra dagen inplannen voor inhaal lessen, we zullen dit dan tijdig laten weten.
  •  De zaterdag les zal op zaterdag 22 januari 2023 van start gaan op zaterdag zoals iedereen dit gewend is die in deze les rijd.  De zaterdag les zal de ene week op zaterdag zijn en de keer erna op maandag ! Kinderen van de zaterdag lessen zullen hier een extra info briefje van mee krijgen. 
  • Dat de zaterdag les om de week op maandag zal plaats vinden is omdat we dan 2 zaterdagen in de maand vrij hebben voor manege wedstrijdjes, pony dagkamp , diploma rijden, kinderfeestjes, prive lessen enz.. Zodat we door deze extra activiteiten onze prijsstijgingen kunnen dekken.

*****prijsstijgingen*****

Het is heftig! Mest op halen met 20 % van de koste verhoogd elke week.  Hoefsmid, Bix, Hooi, Stro , dierenarts kosten zijn  echt behoorlijk gestegen.  Dan valt het  niet mee om  vast te houden aan onze 2-uurs lessen. En het dierenwelzijn waar we voor staan om onze paarden niet uur na uur te laten lopen. Maar het liefst gewoon 1 x en met uitzondering 2x per dag. Toch hebben we besloten om ons tarief niet te verhogen, omdat paardrijden gewoon al een hele dure sport is.  En ook willen we nog niet van onze 2-uurs lessen afstappen! Want ook leren omgaan met een paard, onderdelen van een zadel leren benoemen , zelf een hoofdstel in doen , hoeve krabben  hoort erbij ! En is belangrijk voor de kinderen. Het is  natuurlijk ook gewoon heel leuk.  De lessen blijven dus 165,00 euro per leskaart van 10 weken.

We willen aan jullie vragen om zo veel mogelijk mee te doen met extra activiteiten, zo kunt U de manege helpen.

Wel moeten we U er op wijzen dat wij ons aan onze bassis regels moeten houden.

Vast al wel bekend :

  • De nieuwe leskaart bij aanvang van les 1 contant of per bank te betalen alsjeblieft.
  • Lessen dienen  minimaal 24 uur van te voren afgemeld te worden  anders kan de les niet worden ingehaald    ( hoe vervelend ook , dit telt ook voor ziek zijn, we weten dat  je  hier niets aan kan  doen, maar wij hebben op dat moment wel een pony voor jou gereserveerd staan die ondank hij of zei niet mee rijd wel gewoon zijn eten wil ) We hopen op Uw begrip.
  • Er kunnen geen losse lessen gereden worden
  • Stoppen met paardrijden ? Dat kan natuurlijk, om welke reden dan ook. Soms wil je gewoon iets anders proberen of vind jet het niet meer leuk.  Wij hebben een opzegtermijn van 4 lessen.  Er kunnen geen losse lessen worden gereden dus even per mail schriftelijk de leskaart ( lessen ) opzeggen uiterlijk bij les 6 van je leskaart.  Daarna zal er geen nieuwe leskaart meer ingaan en ben je als je leskaart vol is bij ons uit geschreven. Natuurlijk ben je altijd weer welkom terug ( je moet dan wel even op de wachtlijst want het kan even duren voordat we weer een geschikt plekje voor je hebben )
  • Zowel het verzorgen als rijden is op eigen risico, hoe voorzichtig we ook  zijn het is een risico sport.  Het is dan ook verplicht om met veiligheid cap te rijden en een bodyprotecktor raden we zeker aan.
  • Inhaal lessen dienen binnen 3 maanden te worden ingehaald anders komen ze te vervallen.

******** activiteiten ***********

In de 3 weken winterstop hebben de paarden natuurlijk gewoon beweging nodig.

 Daarom zijn er 2 pony dagkampen ingepland

* woensdag 28 december 2022 van 10.00 uur tot 16.00 uur incl lunch en drinken Kosten bedragen 40,00 euro als je op onze manege rijd en 45,00 euro als je niet op onze manege rijd. Ervaring is niet nodig je kan deelnemen vanaf 7 jaar tot 16 jaar.  ( deze datum heeft op instagram gestaan en zit inmiddels vol )

* vrijdag 30 december 2022 van 10.00 uur tot 16.00 uur incl lunch en drinken Kosten bedragen 40,00 euro als je op onze manege rijd en 45,00 euro als je niet op onze manege rijd. Ervaring is niet nodig je kan deelnemen vanaf 7 jaar tot 16 jaar.  Op dit moment als we de brief typen is er nog plaats ( vol is vol ) mariska bellen of mailen om je op te geven.

* In de 3 weken winsterstop is er gelegenheid tot duo lessen, een prive les voor 2 personen voor 50 euro. Alleen dressuur.  Dus je hoeft het paardrijden zeker niet te missen ! Met wie kom jij ?

* Evenwicht balans les aanbieding  25 euro, een  super leuke ervaring

* prive lessen kan je inplannen  30 euro per les alleen dressuur les mogelijk

In week 3 van het nieuwe jaar als de lessen weer begonnen zijn zullen we de inschrijvingen voor het veulen diploma mee geven ! Een paar maanden later zal ook de brief van het A diploma mee gaan en aan het einde van het jaar de brief voor het B & C diploma.  We hebben een ride en run op de planning, maar liefs 4 kijkles weken gepland, heel veel wedstrijdjes en een Paas bingo. En nog veel meer leuks.

Nu is het bijna winsterstop, 2022 zit er weer op !

Wij wensen je warmte, liefde en licht, en lach op je gezicht.  Wij wensen je rust en energie en een 2023 vol paarden magie!  Dat wonderen bestaan en dat nare dingen tussen de paarden uit je hoofd gaan.  2023 is het nieuwe jaar! Dus maak je alvast klaar.

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar met de  paarden en elkaar.

Wij zijn er klaar voor! Graag tot ziens in 2023

Heel veel lief,

Team MariskaHoeve                                         OP NAAR : 2023

Manege Mariska Hoeve. v.d Slikkeweg 1, 4693PE Poortvliet TEL 0630343048 @kris2019insta leveringsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de rechtbank Middelburg onder nummer 14/2020 www.mariskahoeve.nl

Mariska-Claudia-Herman-Kris-Marit-Marilyn-Liselot-Jorieke- Sienna- Sharon-Mevr Ponse

p.s volg ons op instagram!! @kris2019insta