Manege MariskaHoeve 2023

Published by under Nieuws

Voor iedereen de beste wensen voor 2023 en vooral een goede gezondheid toegewenst.

De lessen zijn weer begonnen 🙂  We zijn heel blij jullie terug te zien. We gaan weer fijn samen met jullie aan de slag met de paarden en pony’s op de manege.

Volg je ons al op instagram ? @kris2019insta    niet alleen leuk maar ook handig. Hier staat altijd als eerste of er iets te doen is. En alle nieuwtjes, maar ook leerzame tips over paarden.

Zoals al eerder vermeld zullen we ons les tarief niet verhogen. En blijft een 10 weken leskaart 165,00 euro voor lessen van 2-uur.  Een les dient wel 24 uur van te voren  worden afgemeld als je niet kan komen, anders komt om welke reden  dan ook de les te vervallen. Bij een wel afgemelde les voor de 24 uur  zal “inhaal”komen te staan.

We willen U vragen de leskaart bij les 1 te betalen, dit kan contant of per bank. Het bankrekeningnummer staat op de leskaart. Graag voor en achternaam van de ruiter vermelden en dat het om een leskaart gaat.  Er kunnen geen losse groep lessen gereden worden.

Net als de jaren hiervoor en vermeld op de leskaart en in onze vorige brieven:

Stoppen met paardrijden? We hebben een opzegtermijn van 4 lessen, dus uiterlijk bij les 6 even schriftelijk per mail melden dat je stopt met lessen. Dan zal er geen nieuwe 10 weken leskaart in gaan.  

2023 tarieven :

  • 10 weken les kaart : 165,00 euro
  • Kinderfeestje vanaf 6 kids ( max 10 ) 22,50 per kindje. Een  kinderfeestje duurt 3 uur incl. zakje chips en drinken excl. eten. Ervaring niet nodig maar ook met veel ervaring heel erg leuk. Vanaf 6 jaar tot en met 14 jaar. Iedereen een eigen pony waar we ook echt ruim een uur op gaan rijden.
  • Prive lessen 30,00 euro per losse les of op een leskaart van 6 lessen 27,50 per les. Je bent ongeveer een uur aanwezig en rijd 30 min. Bij het poetsen en zadelen is de instucteur ook aanwezig om te helpen.  Dit is leuk voor helemaal beginners tot ver gevorderden. In de leeftijd vanaf 5 jaar  tot …100 jaar. Prive lessen gaan op afspraak dus niet noodzakelijk elke week. Ook hiervoor geld als je niet kan minimaal 24 uur van te voren afmelden.
  • Veulendiploma lessen + examen + diploma totaal 110,00 euro per deelnemer.
  • Pony dagkamp 40,00 euro voor eigen les klanten 45,00 euro voor deelnemers van buiten af. In de leeftijd van 6 tot 16 jaar heel leuk om te doen. Zowel zonder als met ervaring. Deze dagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur incl. lunch ( broodjes naar keuze ) zakje chips en drinken. En echt lang pony rijden!
  • tarieven 3-daagskamp- A,B,C diploma  en andere activiteiten nog niet bekend maar gaan we zeker dit jaar ook weer organiseren!

DAGKAMP!!

Er staan alweer 2 dagkampen op de planning ! Hiervoor kan je alvast aanmelden. Hoe kan je mee doen ? Mail of bel mariska dat je mee wil doen, zodra het inschrijf bedrag is over gemaakt sta je difinitief  ingeschreven.  Wij houden dan een plekje voor je vrij , kan je toch niet meer komen hebben we toch een plekje voor jou vrij gehouden en krijg je het inschrijf geld niet retour.

Een dagkamp is leuk voor helemaal beginner tot half gevorderd, er is veel hulp en als je al kan rijden genoeg uitdaging. Je kan voor 1 of voor 2 dag kampen inschrijven. ( vol is vol ) een dagkamp is van 10.00 uur tot 16.00 uur incl lunch ( broodjes ) Je mag natuurlijk ook zelf iets mee nemen. Ook als je niet op onze manege rijd mag je mee doen. 40,00 euro voor leden en 45 euro voor als je niet op onze manege rijd. 

Wanneer zijn de 2 dagkampen ??

  • MAANDAG 20-2-2023 VAN 10.00 UUR TOT 16.00 UUR
  • MAANDAG 1 MEI 2023 VAN 10.00 UUR TOT 16.00 UUR

deelnamen is geheel op eigenrisico

Zaterdagles

Voor iedereen die op zaterdag rijd. De Zaterdag les wordt een combinatie met de maandag les. Wie op zaterdag rijd zal een extra papier mee krijgen met het lesrooster erop tot aan de zomervakantie. Het is even wennen, maar we kunnen niet anders.

Vragen

Voor vragen kunt U ons altijd bellen! Over de lessen, regels, tarieven enz. We  leggen het graag aan U uit. Tel 0630343048

Kleine manege

We zijn er trots op dat onze manege ons doet onderscheiden van andere manege’s. Zo hebben wij geen ‘kantine’ want het gaat ons echt om het les geven.  Zo zijn onze lessen dan 2-uur omdat we ook graag buiten het rijden om de deelnemers willen uitleggen hoe een hoofdstel in moet of hoeven krabben. Maar vooral ook hoe een paard denkt en doet waarom hij iets  doet en hoe je er met respect mee om kan gaan.

Onze ponys lopen ook niet les achter les. Gemiddeld lopen ze 5 x per WEEK ! En staan ze niet opgezadeld heel de middag klaar waar de een na de ander erop gaat. Ook zullen we zelf een bit in doen als  de deelnemer dit nog moeilijk vind zodat de pony hier geen hinder van ervaart. Dierenwelzijn is heel belangrijk bij ons.  Nog belangrijker vinden we het welzijn van Uw kind bij ons op les en daarom zijn we de volledige 2 uur bij de ruiters aanwezig om alles zo goed mogelijk te begeleiden.

Komt Uw kind thuis dat het toch niet helemaal lukt op les ? Bel ons dan even op zodat we er mee aan de slag kunnen. Of plan een prive les in, hier kunt U bij aanwezig blijven, de les volgen en al Uw vragen stellen. En Uw zoon of dochter zien rijden.

Natuurlijk hebben we dit jaar ook weer 3 kijles weken ! ( datums volgen nog )

KIJKLES WEEK 1  van dit jaar zal plaats vinden op :

Vanaf zaterdag 29 april 2023 tot en met vrijdag  5 mei 2023. In deze week kunnen ouders of opa of oma , fam. kennissen komen kijken bij JOUW les. Of misschien heb je een vriend of vriendin die ook op les wil dan kan die ook komen kijken bij jouw les. De koffie zal gratis voor U klaar staan. We hopen dat U al veel plezier en vooruit gang ziet in het rijden van Uw zoon of dochter, klein kind enz. Aansluitend na het afzadelen zal er een kuur op muziek gereden worden door 1 van onze instucteurs.

Voor wie mee komt, geen slippers of open schoenen, niet rennen, geen buggy’s of paraplu zodat we een zo rustig mogelijke les kunnen geven. Want ook de kids vinden het spannend als U komt kijken. En dit merken de pony’s ook. We hebben er zin in en hopen U te zien.  Kunt U niet ? er volgen dit jaar nog 2 kijles weken. Of U kunt ook een prive les nemen hier kunt U natuurlijk ook de gehele les bij zijn en Uw zoon of dochter zien rijden. ( zeer leerzaam en leuk een prive les )

Diploma rijden :

We starten op met het veulen diploma ( kom je hiervoor in aanmerking zal je een extra papier met info en inschrijving mee krijgen ) na het veulen diploma examen zullen we het A diploma opstarten. Mee doen met diploma rijden is natuurlijk helemaal niet verplicht. Ook het B en C diploma staat voor dit jaar nog op de planning

Buiten de wekelijkse lessen om van je hobby meer een sport maken ?

Paardrijden is heel leuk als hobby, en elke week leer je weer iets en krijg je meer ervaring. Wil je van je hobby een sport gaan maken ? maar een eigen paard is gewoon te veel ? Dan kan je bij je wekelijkse lessen een prive les gaan  doen op onze sportpaarden die minimaal Z dressuur hebben gelopen. Zoals Djesmo , kroeltje, Romy , Quinn, enz. Voor gevorderde.

Dit kan natuurlijk ook op de manege pony’s die jij heel leuk vind. Of als je iets moeilijk vind om daar dan extra op te gaan trainen. Ook is er de mogelijkheid om 2 groepslessen in de week te volgen.  Je kan altijd een prive les kaart erbij nemen, deze lessen kan je inplannen wanneer het jou uit komt. Diploma rijden is aan te raden, vanaf je B diploma is helpen op de manege mogelijk, vanaf je C diploma kan je wedstrijd gaan rijden op onze paarden en pony’s onder begeleiding van ons ( zoals B.V Liselot en Djesmo het afgelopen jaar hebben gedaan ) en nu gaat Marilyn, Jorieke en Renske ook starten. We zijn benieuwd. Deze meiden werken ook op de manege.

Anders les met je paard

Je bent graag bij de paarden, je wilt er meer over leren, misschien wil je wel de paarden opleiding gaan doen? of later helpen op de manege ?

Dan kan je ook prive lessen nemen zoals Longeren, grondwerk, dubbelelijnen. Want met paarden omgaan is ZO veel meer als alleen rijden !

STAGE

Ga jij de dierenopleiding doen ? of paardensport ? van nivo 2 tot en met nivo 4 kan je bij ons stage lopen.  We hebben alle kennis in huis. Zowel voor de paarden manege als trimsalon( honden )

HET IS KOUD

Op de manege is het nu nog erg KOUD, een legging onder de rijbroek is echt aan te raden! Dikke sokken, extra trui en muts , handschoenen  en dikke jas.  Het is natuurlijk super gezond buiten bezig te zijn met de paarden, maar met fijne warme kleding aan gaat dat een stuk beter.

Ons team

Ons team, dat is iets waar we HEEL trots op zijn. Ze hebben heel veel kennis van paarden, en zijn zeer goed bekend met onze manege. Want om te helpen heb je minimaal je  B-diploma nodig ! Zo zijn onze instucteurs gediplomeerd, BHV en volgen we heel veel bijscholing.  Iedereen van ons team is heel goed bekend met onze ponys, zijn vriendelijk en behulpzaam en letten heel goed op veiligheid.  Daarom kan ook niet iedereen hier zomaar komen helpen. We hebben een verantwoording naar de klanten en onze pony’s toe.

Ons team : Claudia, Liselot, Sienna, Marit , Marylin , Sharon, Hanna, Renkse, Jorieke, Quinora, Herman, Mevr. Ponse , Kris en Mariska

Wij wensen jullie weer een super fijn paardrij jaar! Samen met elkaar voor veel mooie paarden momenten.

Liefs Manege MariskaHoeve