corona update 31 maart 2020 ( kom vrij rijden )

Published by under Nieuws

 

31-3-2020 BELANGRIJK BERICHT, MANEGE MARISKAHOEVE

ZOALS JULLIE AL WEL VERNOMEN HEBBEN BLIJFT DE MANEGE VOOR GROEPSLESSEN EN ACTIVITEITEN DICHT TOT & MET 28 APRIL 2020.

WE ZIJN INMIDDELS AL 3 WEKEN DICHT. VOOR DEZE DRIE WEKEN IS EEN INHAAL OP JE KAART IN ONZE ADMINISTRATIE AFGETEKEND. DIT GAAT OVER WEEK 12-13-14. DEZE LESSEN GAAN WE INHALEN OVER GEHEEL 2020.

NU MOETEN WE OOK WEEK 15-16-17 DICHT BLIJVEN VOOR GROEPS LESSEN. DEZE 3 WEKEN WILLEN WE DE LES KAARTEN NIET AFTEKENEN MAAR  EEN STOP IN ZETTEN. JULLIE HOEVEN DEZE LESSEN NIET TE BETALEN EN NIET IN TE HALEN.

ALLE ACTIVITEITEN GAAN OOK NIET DOOR TOT EN MET DINSDAG 28 APRIL 2020.

MET HET VOORJAAR IN DE PAARDEN HUN HOOFD EN EEN WINTERVACHT DIE VAN DE PAARDEN AFKOMT IS DIT ECHT EEN RAMP VOOR DE MANEGE. NU DE LESSEN NIET DOOR GAAN, GAAT WEL HET VOEREN VAN DE PAARDEN DOOR, DE VERZORGING EN EXTRA’S ALS HOEFSMEDEN GAAN DOOR.

VOOR NU WILLEN WE NOG POSITIEF BLIJVEN, EN ER VANUIT GAAN DAT WE NA DEZE CRISIS EEN DOORSTART KUNNEN MAKEN. DIT KAN ALLEEN MET JULLIE HULP.

WIJ ZULLEN ZEER GOED VOOR DE PAARDEN ZORGEN. ZE IN TOP CONDITIE HOUDEN . ZODAT ALS JE TERUG OP LES KUNT JOU LIEVELINGS PONY ER GOED UIT ZIET EN WEER MET JOU HEERLIJK AAN HET WERK KAN.

HOE KAN JE ONS HELPEN?

  • ZET ZELF DE DRIE DATUMS VAN DE INHAALS ( WEEK 12/13/14 EVEN MET INHAAL ERACHTER OP JE LES KAART ) IS JE LESKAART VOL? KAN JE VIA DE BANK JE NIEUWE LESKAART BETALEN.
  • HEB JIJ JE A-DIPLOMA??? DAN KAN JE BLIJVEN RIJDEN !!! JE KAN DAN VRIJ-RIJDEN. DIT IS ZELFSTANDIG RIJDEN OP AFSPRAAK. ( IN JE EENTJE DUS ) MAAR MET JE PONY. SAMEN EVEN GENIETEN. EN ZO HOU JIJ JE RIJ NIVEAU OP PEIL . WE TEKENEN DAN EEN LES VAN JE LESKAART AF. HOPELIJK KOMT IEDEREEN OMSTE BEURTEN HEEL VAAK VRIJ RIJDEN OP AFSPRAAK ZODAT DE MANEGE TOCH EEN KLEIN INKOMSTEN HEEFT VOOR HET VOER VAN DE PAARDEN.

VOOR JULLIE IS HET THUIS ZITTEN NU OOK NIET MAKKELIJK.  HET IS FIJN OM TE ZIEN DAT ALS JULLIE KOMEN VRIJ RIJDEN  HIER DAN OOK ECHT VAN GENIETEN.  JIJ BLIJ, PAARD BLIJ , WIJ BLIJ. DANKJEWEL.

WEL WIL IK JULLIE VRAGEN ECHT 1,5 METER AFSTAND TE HOUDEN! WILLEN OUDERS DIT ALSJEBLIEFT OOK DE KINDEREN DIE KOMEN DIT GOED UITLEGGEN. ALS WE TOCH EVEN MOETEN AANSINGELEN EN DAN VRAGEN OM EEN HEEL STUK UIT DE BUURT TE GAAN STAAN KIJKEN DE JONGE KINDEREN ONS MET VRAGENDE OGEN AAN. WE LEGGEN HET UIT, MAAR MERKEN WEL DAT DE KIDS HET MOEILIJK BEVATTEN. HET DOET MIJ OOK ECHT VERDRIET, MAAR WE MOETEN DE REGELS ECHT MET ZIJN ALLE NALEVEN.

 IK BEN JUIST ZO BLIJ DAT WE APART MOGEN BLIJVEN RIJDEN, DUS GAAN WE ONS GOED AAN DE REGELS HOUDEN ZODAT OOK JIJ KAN BLIJVEN PAARD RIJDEN.

PRIVÉ LES MOGELIJK OP MAANDAG. ( BELLEN VOOR AFSPRAAK ) DIT KAN OOK VOOR KIDS ZONDER A-DIPLOMA.

POETSEN EN RIJDEN IS VERPLICHT MET HANDSCHOENEN AAN. JE MAG NATUURLIJK ALLEEN KOMEN ALS JE TIP TOP GEZOND BENT.

HOPELIJK KOMEN JULLIE 1 OF TWEE KEER PER WEEK VRIJ RIJDEN. VOOR ONZE PAARDEN, MAAR OOK VOOR JEZELF, OMDAT PAARDRIJDEN HEEL GOED VOOR JE IS. DAAROM NOG EVEN DEZE OPSOMMING VAN EEN WETENSCHAPPELIJK ARTIKEL.

WAAROM PAARDRIJDEN :

 

 

  • Lichaamsbewustzijn: paardrijden is goed voor de spieren die de romp stabiliseren: de buik-, rug- en bekkenbodemspieren. En het gaat niet alleen over de sterkte, maar ook over de coördinatie en stabiliteit. Hoe meer je rijdt, hoe beter je lichaam leert mee te bewegen met het paard.
  • Snel denken: het rijden van een groot en krachtig dier met eigen gedachten en een eigen agenda is een flinke workout die je dwingt spieren te gebruiken waarvan je niet eens wist dat je ze had. Je moet je continu aanpassen aan het formaat van het dier.
  • Coördinatie: er zijn heel wat bewegingen die tijdens het rijden tegelijkertijd moeten worden uitgevoerd en die je goed aan moet sturen – daaruit bestaat coördinatie. Therapeutische programma’s voor slechtzienden boeken veel succes als het gaat om ontwikkelen van coördinatie door paardrijden.
  • Kracht in de kern: paardrijden is een isometrische oefening, wat betekent dat specifieke spieren in een bepaalde positie blijven, waardoor je in balans op je paard blijft zitten. Posturale kracht is hierdoor erg belangrijk bij het rijden en de houding van de ruiter verbetert zelfs in dagelijkse oefeningen.
  • Flexibiliteit en veerkracht van de spieren: samen met de kernspieren krijgen de dijen en de bekkenbodemspieren de grootste workout als de ruiter zichzelf positioneert. Ruiters moeten vaak een gehurkte positie handhaven en moeten zich voortdurend aanpassen aan de cadans van het paard. Hier worden je spieren flexibel van.
  • Mentale oefening: er zijn veel mentale voordelen aan paardrijden. Je leert niet alleen veel over jezelf als je tijd doorbrengt met paarden, het kan ook een meditatief effect hebben, omdat je alleen focust op je paard. Paardrijden is een geweldige oefening, maar het grootste voordeel haal je uit de connectie met het dier en de rust in je hoofd die komt met elke rit.

Bron: HealthFitnessRevolution

AL MET AL, NIET ALLEEN VOOR ONS EN HET PAARD IS DAT UURTJE RIJDEN FIJN. MAAR JIJ KAN OOK WEER EVEN SPORTEN EN GENIETEN.

LIEVE IEDEREEN,

HOPELIJK BLIJVEN JULLIE GEZOND. WE WENSEN JULLIE HET ALLERBESTE TOE, EN IS DIT SNEL VOORBIJ. HET IS GEWOON NIET TE BEVATTEN WAT WE MEE MAKEN IN ONS LAND, IN DE WERELD. MAAK ER OP EEN VEILIGE MANIER HET BESTE VAN.

WIJ ZORGEN VOOR DE PAARDEN, ZORGEN JULLIE GOED VOOR ELKAAR.

VEEL LIEFS, XXX

MANEGE MARISKAHOEVE

P.S GRAAG WIL IK HET VASTE TEAM EXTRA BEDANKEN VOOR JULLIE GEWELDIGE INZET EN DE VERZORGING OP DE MANEGE. CLAUDIA, JENNA, KRIS, MARILYN, MARIT, QUINSEY, ANOUK, SIENNA EN ANGELA. FIJN DAT JULLIE OMSTE BEURTEN DE DIEREN ZO GOED KOMEN VERZORGEN.