Activiteiten

Om onze manege zo leuk mogelijk te houden, organiseren we leuke dingen voor de kinderen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn;

 •  kinderfeestjes
 • 3-daags ponykamp
 • pony dagkamp( helemaal beginners tot half gevorderde )
 • onderlinge wedstrijdjes
 • triatlon dagkamp ( ver gevorderde )
 • kleine cursusjes
 • diploma rijden
 • kijklessen /spelletjes dagen

Elk jaar verzinnen we wel weer nieuwe activiteiten. Wanner de activiteiten plaatsvinden kun je zien op deze website onder het kopje “Nieuws & Agenda”.

Diploma rijden

Zie meer info onder “diploma rijden” elders op deze site.

kinderfeestjes :

kinderfeestjes zijn vooral leuk , maar zeker ook leerzaam.  Kinderfeestjes kunnen voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 12 jaar . Het is 17,50 euro per kindje , dit is INCL eten/drinken ( frietjes /pannekoeken vers gemaakt ) Vanaf minimaal 6 kids , max 10 kids . Kinderen hoeven geen ervaring te hebben met pony(rijden ) , wel goede zin haha . Er zijn meer dan genoeg ervaren begeleiders aanwezig die de kinderen een zo leuk mogenlijke dag willen bezorgen . Door beperkte ruimte en omdat het gewoon veel fijner / soepeler verloopt kunnen de ouders NIET aanwezig blijven. Ik raad aan een foto toestel mee te geven zodat er heel de dag foto ‘s kunnen worden gemaakt . Kinderen die deel nemen , : oude kleding ! stevige schoenen of kaplaars . paardrijkleding is prima . Cap kunnen ze hier lenen . Pas de kleding aan aan het weer , liever iets te veel aan ! GEEN korte broek of rok , dit gaat niet met rijden ( doet pijn aan de benen ) Kinderfeestjes kunnen in vakantie;s , zaterdag middag of vrijdag middag of zondagen . Plan het ruim van te voren , we zitten snel vol . Tijdens een kinder feestje worden de pony’s verzorgd en word er pony gereden , het rijden passen we aan aan wat de ruiter kan ( als dit helemaal niets is ..geeft niets , dan loopt er iemand van ons naast ! ) Veiligheid en plelzier staat bij ons voorop !Deelnemen is op eigen risico. Hoelang een feestje duurt hangt af van het aantal deelnemers 3 tot 4 uur . meer info mail of tel 0630343048
Pony dag kamp

Elk jaar organiseren we een aantal pony dagkampen. Deze dagkampen starten om 10:00 uur en eindigen om 16:00 uur. De dagkampen zijn inclusief lunch.

De dagkampen zijn bestemd voor kinderen vanaf 6 tot 13 jaar, van onze eigen manege maar ook voor kinderen, die niet bij onze manege ponyrijden, bijvoorbeeld neefjes, nichtjes, vriendjes of vriendinnetjes van kinderen die bij ons rijden. Of gewoon als je dierengek bent en een dagje bij ons wilt komen doorbrengen.

Het niveau is niet belangrijk. Dagkampen zijn er voor kinderen die totaal niet kunnen ponyrijden tot gevorderde kinderen. Vergevorderde kinderen kunnen niet meer mee doen.

De groepjes bestaan uit maximaal 8 kinderen. Er is minimaal 1 ervaren begeleider voor 3 kinderen en als het nodig is zijn we met meer begeleiders. De begeleiders zijn allemaal goed bekend met onze pony’s en andere dieren en hebben voldoende ervaren om goed te kunnen assisteren.

Kleding

Als je paardrijkleding heb kun je deze natuurlijk aan doen. Verder volstaat kleding die vuil mag worden; lange broek , dichte stevige schoenen of kaplaarzen. Een veiligheidscap kun je voor die dag op de manege lenen.

Dag indeling

Niet elk pony dagkamp is het zelfde. Er wordt naar het weer gekeken en daarop aangepast en er wordt naar de groep kinderen gekeken. De kinderen bepalen wat ze willen en hoe de dage verder verloopt. het verloopt. Het belangrijkste is dat de kinderen een leuke en leerzame dag hebben die ze niet snel zullen vergeten.

In grote lijnen:

Nadat we kennis hebben gemaakt met elkaar en de begeleiders tijdens een glaasje fris,

en we de kinderen hebben uitgelegd wat we gaan doen, gaan we de pony’s verdelen onder de kinderen.

Deze pony’s moeten niet alleen super schoon gepoetst worden, maar ook heel mooi worden opgetoomd met vlechtjes of staartjes en een “soort” nagellak op de hoeven, zodat ze er die dag prachtig bij lopen.

Dan gaan we rijden. Dit kan per dagkamp heel verschillend zijn en hangt af van het niveau en het weer. We rijden ongeveer een uur tot ander half uur. Bij echte beginners lopen we ernaast. De wat gevorderden kunnen zelf aangeven wat ze willen doen.

Dan gaan we lekker met zijn alle lunchen. Na de lunch is er in de middag nog tijd voor verschillende bezigheden met de boerderijdieren. Je moet dan denken aan kippen, eenden, konijnen, cavia’s , geiten, schaapjes, varkens, honden, poezen, kuikens, duiven, die allemaal mogen worden verzorgd, geborsteld, eten gegeven, gekroeld enzovoort. En als we dan nog tijd over hebben kunnen we nog het ponykarretje gaan rijden.

Uit ervaring kunnen we zeggen dat zo’n dag voorbijvliegt en de kinderen willen na afloop nog lang niet naar huis!

3-Daags Ponykamp
In de zomervakantie organiseren we een paar keer een 3-daags pony kamp. Dit is alleen voor kinderen van 7 tot 15 jaar die op de Mariska Hoeve rijden!

Elk jaar zijn de ponykampen weer anders, zodat het altijd weer een verrassing is hoe het ponykamp zal gaan verlopen. Natuurlijk word er veel pony gereden, en zijn we de hele dag met de dieren bezig.

Met mooi weer wordt er ook onder begeleiding gezwommen in de zee en organiseren we activiteiten, zoals bijvoorbeeld een dropping! Tijdens al deze activiteiten moet er goed gegeten worden.

‘s Nachts wordt er onder begeleiding geslapen met zijn allen in de kantine, die schoon , droog en warm is.

We hebben al een aantal ponykampen gehouden en het bevalt de kinderen heel erg goed. We kunnen dan ook spreken van een paar zeer gezellige dagen waar nog weken over wordt nagepraat.

In 2009 hadden we het “waargebeurde ” spookverhaal van Gieltje, de rat, die in ieders oor kriebelde en er kwam een echte slang op visite. Dus wat we dit jaar in petto hebben is maar weer af wachten!

Onderlinge wedstrijdjes

Zie meer info onder “wedstrijdrijden” elders op deze site.

Triatlon dagkamp

Zoals het woord al zegd , 3 x paardrijden op 1 dag!!!!

Het is voor de gevorderde ruiters;

 • minimaal 10 jaar
 • zelf zonder hulp kunnen opzadelen + hoofdstel in kunnen doen.
 • Goed kunnen galopperen ( zonder je zadel vast te hoeven houden )
 • voldoende uithoudingsvermogen om enkele uren achter elkaar te rijden.

Krijg jij niet genoeg van op je paard of pony te zitten? Dan is dit iets voor jou!

Elk jaar organiseren we lange buitenritten, onder begeleiding van Mariska Ponse/Claudia Donderwinkel, die te paard mee gaat. Van te voren wordt de route uitgestippeld , en gaan we van start. We doen dit alleen met redelijk weer. Bij slecht weer wordt het afgelast.

We rijden ongeveer een rit van 3  uur .

Een superlange buitenrit dus, op je favoriete pony of paard!

Natuurlijk heeft elke rit weer een andere bestemming.

Als we wee thuis komen op de Mariskahoeve verzorgen we de paarden en pony’s en gaan we met zijn alle lekker eten!

Een super leuk dagje uit met je paard dus! waaorop je dus 3 x doet rijden ( waarvan 1 x een lange buitenrit is )

Cursussen

Elk jaar organiseren we enkele cursusjes voor beginners tot en met de gevorderden.

Enkele voorbeelden;

 • cursus je paard longeren (gevorderde)
 • cursus poetsen van je pony (beginners)
 • cursus opzadelen + hoofdstel in doen ( half gevorderde)

De cursussen bestaan uit een paar middagen of avonden. Het doel van de cursussen is om op een leuke manier meer te leren over je sport. Dit komt je dan weer in de lessen ten goede!

Meer informatie hierover volgt zodra er iets op de planning staat.

Eindfeest

Ons les jaar is van half januari tot begin van  december en dan volgt er een kleine  winterstop. Om het lesjaar af te sluiten voor de winterstop organiseren we elk jaar een eindfeest. We maken er dan een soort wedstrijd van, waar iedere ruiter van de Mariskahoeve aan mee kan doen.

Natuurlijk houden we elk jaar een ander soort eindfeest.

Voorbeelden zoals bij de meeste al bekend;

 • in twee tallen allemaal spelletjes doen ( bijvoorbeeld koekhappen op je pony )
 • houding- en zitcompetitie.

Foto’s